Министър Гвоздейков: Искаме да променим визията за управление на „Български пощи“

0
472
Български пощи
Български пощи. Снимка: Скрийншот от Google Maps

Възможностите за партньорство при реализацията на инвестиционните политики в „Български пощи“ ЕАД и в жп сектора са били обсъдени на среща между транспортния министър Георги Гвоздейков и вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка /ЕИБ/ Кириакос Какурис.

„Имаме амбиция да променим визията за управление на „Български пощи“ и да използваме капацитета на дружеството за разгръщане на максималните му възможности, включително и чрез нови услуги“, каза по време на разговора министър Гвоздейков и подчерта, че първата важна стъпка е одобряването на Плана за преструктуриране на пощенския оператор от Европейската комисия.

„Ще разчитаме на финансови институции като ЕИБ, за да намерим финансиране за изпълнение на дейностите, заложени в този план. Голямата цел е да предотвратим загубите, да стабилизираме дружеството и да постигнем по-добри резултати“, каза още Гвоздейков.

Двете институции имат дългогодишно партньорство в жп сектора и обсъдиха продължаване на съвместната работа и по проектите в Програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027.

В срещата участваха заместник-министрите на транспорта и съобщенията Анна Михнева-Натова и Борис Герасимов, както и представители на банката и на „Български пощи“ ЕАД.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments