Министър Глушков с приветствие по повод Деня на българския спорт

0
28
Посещение на министър Георги Глушков
Посещение на министър Георги Глушков. Снимка: ММС

Служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков отправи приветствие по повод Деня на българския спорт. Публикуваме го без редакторска намеса:

„За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод 17 май – Ден на българския спорт и професионален празник на всички, работещи в сферата на физическото възпитание и спорта!

На този ден през 1894 г. група швейцарски учители пристигат в България и полагат основите на организираното спортно движение у нас. 130 години по-късно България има своята богата спортна история и велики спортисти – шампиони и медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства, прославили страната по целия свят. Вашето спортното майсторство, воля за победа и отдаденост са достоен пример за най-младите и прохождащите в спорта, които уверено искат да тръгнат по Вашия път.

Благодаря на всички ангажирани в системата на българския спорт за всеотдайния труд и положените усилия за издигането на престижа на българския спорт и неговото развитие. Сигурен съм, че заедно ще надграждаме постигнатото до момента и ще вървим към нови върхови постижения.

Тази година е специална за спортния сектор, защото предстоят Олимпийските игри в Париж. Без съмнение най-голямата мечта за всеки атлет е участието на най-големия спортен форум. Вярвам, че нашите състезатели ще покажат най-доброто от себе си и ще представят достойно България във френската столица.

Пожелавам на всички здраве и бъдещи успехи, достойни за традициите на българския спорт.“

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за волейболен клуб „Левски София“ – „История на бъдещето“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments