Министър Глушков награди медалистките от Европейското първенство по художествена гимнастика

0
15
Награждаването
Награждаването. Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков награди с почетни плакети медалистките от Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща.

„Поздравявам Ви за спечелените отличия. За пореден път доказахте своята висока класа и зарадвахте цяла България. Знам колко труд и усилия са нужни, за да се поздравите с крайния успех. Продължавайте да работите все така неуморно и бъдете все така отдадени. Благодаря на Вашите треньори, на ръководството на федерацията и специалистите, че са до Вас и Ви подкрепят. Сигурен съм, че ще се представите достойно на Олимпийските игри в Париж и ще спечелите нови медали за страната ни“, каза Георги Глушков.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева благодари на министър Глушков за уважението и вниманието към успехите на родните грации.

„Предстои ни най-голямото състезание и трябва да свършим много работа, защото художествена гимнастика през последните годините се разви много и конкуренцията стана много сериозна. Нашите треньорки и състезателки работят изключително отговорно и ако съчетанията бъдат изиграни както трябва, съм сигурна, че всички ще бъдем много щастливи след Игрите в Париж“, добави Раева.

На Европейския шампионат нашите състезателки спечелиха отборната титла и още осем отличия – 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови.

В индивидуалната надпревара Стилияна Николова спечели златото в многобоя и сребърен медал на обръч, Боряна Калейн донесе първа титла на обръч за страната ни от 1988 г. и се окичи с бронз във финала на бухалки, а Елвира Краснобаева се нареди трета на лента.

Ансамбълът в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева защити европейската си титлата в многобоя след две много силни изигравания на композициите си.

Още две отличия за страната ни донесоха девойките Дара Малинова и Магдалена Вълкова, които взеха съответно сребро на лента и бронз на топка във финалите на отделните уреди.

Министър Глушков награди и треньорките на нашите състезателки Бранимира Маркова, Валентина Иванова, Марияна Памукова, Светлана Мишева, Весела Димитрова, Ясена Стойнева, Райна Тошева и Виолета Господарска.

Георги Глушков осигури финансирането за програмата „Спортът – начин на живот“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments