Министър Демерджиев: България ще е мястото, където ще бъдат идентифицирани и разбити каналджийските групи

0
98
Министър Иван Демерджиев
Министър Иван Демерджиев. Снимка: Искра.бг

„Тези дни в България ще дойде представител на „Европол“, който отговаря за каналджийството. По този начин в страната ни ще се създаде организация, важаща за цяла Европа, как да бъдат идентифицирани и разбити тези групи. Мисля, че се превърнахме в лидери в това отношение, а доброто ни взаимодействие с чуждите служби ще продължи.“

Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев, който днес е на посещение в Бургас по повод годишния анализ на Областната дирекция.

По думите му МВР следи внимателно процесите в Турция след земетресенията, но на този етап не се очаква нова мигрантска вълна. Той посочи Бургас като добър пример, тъй като в областта вече няма случаи на преследвания и гонки с каналджии.

„Благодарение на създадената от нас организация, това вече не се случва. Ние ще направим всичко възможно нещата да продължат по този начин. Това не важи само за Бургас, а и за цялата страна. Мисля, че овладяхме натиска и това се оценява от всички партньори навън“, заяви още министър Демерджиев.

Той допълни, че контролно пропускателните-пунктове ще останат, тъй като до момента дават добър резултат. МВР все пак има готовност постоянно да сменя тактиката си, защото самите каналджии също го правят.

Министър Демерджиев коментира и темата с предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 2 април.

„В МВР вече има много добре изграден механизъм за противодействие на купения вот. Този път ще добавим малко повече енергия, защото бе върната хартиената бюлетина, което е новото при тези избори. Очакваме по-голяма активност от хората, които биха желали да манипулират вота с различни престъпни практики“, заяви той.

По думите му вече се коментират всички допълнителни мерки, които трябва да се предприемат, за да бъде обезпечен вота и изрази увереност, че МВР ще се справи успешно с тази задача.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments