Министър Ангелкова: Разчитаме на вътрешния туризъм за възстановяването на сектора

0
419
Министър Николина Ангелкова
Снимка: Министерство на туризма

„Ако в оптимистичен сценарий, започнем да възстановяваме сектора от месец май, разчитаме на първо място на вътрешния туризъм. Ще насочим усилия и мерки към вътрешния туризъм.“

Това заяви ресорният министър Николина Ангелкова в ефира на „БНТ“. Тя разкри, че е започнало разработването на кризисна рекламна стратегия, която да е част от програмата за национална туристическа реклама. Обсъждали са се и варианти да има съвместно с банките и работодателите възможности за ваучери за почивка.

Министър Ангелкова коментира още, че се обсъжда масова целенасочена кампания с мерки по отношение на нашите съседи и към държавите от целевите ни пазари, които традиционно посещават страната ни.

„Това няма да възстанови туристическия сезон на 100%, но със сигурност ще допринесе да нямаме нулева година и да не търпим толкова големи загуби.“

Министърът на туризма също е на мнение, че сме длъжни да спазваме правилата, предприети от Националния кризисен щаб.

„Освен Банско, Пампорово и Боровец на практика също не функционират. Явно ски курортите се явяват огнище за разпространение на тази зараза. Към момента и в трите курорта почти няма туристи. Няма организирани групи, всички са извозени и максимално следим какво се случва. Към 20 март имаше регистрирани към 1406 нощувки, от които около 450 са на чуждестранни граждани. Явно повечето от тях работят в България и няма къде да отседнат. Затова не сме затворили хотелите, но те трябва да работят при стриктно спазване на указанията на Националния кризисен щаб и заповедта на министъра на здравеопазването“, заяви министър Ангелкова.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments