Министър Ананиев: На този етап детските ясли и градини остават затворени

1
5718
Health Minister Kiril Ananiev
Health Minister Kiril Ananiev

„На този етап още не е дошъл моментът, в който да отворим детските градини и детските ясли“.

Това обяви здравният министър Кирил Ананиев по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб в МС.

„Вие знаете, че всяка следваща стъпка, която предприемаме, я правим на базата на анализ от резултатите на взетите вече стъпки до този момент. Разбира се, че в момента и Щабът, и заедно с правителството обсъждаме следващите стъпки. Считаме, че на този етап още не е дошъл моментът, в който да отворим детските градини и детските ясли. Зная, че това е една от първите стъпки, които се прилага в редица други държави. Предполагам, че тя ще бъде и една от следващите наши стъпки, но трябва да сме сигурни, че ситуацията е стабилна, устойчива и няма да има обратен процес от връщане на заболяването. Защото рискът, особено рискът за децата, ако е налице, не трябва да има никакъв компромис“.

Големите групи от по над 30 деца – това е един от проблемите, заради които ресорният министър не иска да отвори яслите и градините.

„Събирането на толкова много деца, след това връщането им вкъщи, контактът с родителите и близки, обратно отиване в детската градина или детската ясла на другия ден, крият огромен риск за децата, и не само за тях. Ето защо не бързаме с взимането на такова решение“, уточни Ананиев.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Пламена
Пламена
2 години по-рано

До някъде добре,а тези родители които няма кой да им гледа децата и отпуска вече няма какво ще правят? Гладни ли трябва да стоят?