Михаил Миков: Не напуснах БСП заради лидера

0
175
Михаил Миков
Михаил Миков. Снимка: Скрийншот от видео на "bTV"

Михаил Миков обяви, че не било изненадващо неговото решение да напусне БСП. Той подчерта, че идеята на партията е била подменена вече изцяло и тя е овладяна еднолично. Пред „bTV“ Миков определи провелия се конгрес като „тъжен“.

Социалистът беше категоричен, че дори не е имало истинска оставка от страна на Корнелия Нинова. Напротив. Свидетели сме били на едно подиграване с нормалността. Още повече, че според него има разминаване между това, което хората разбират под леви идеи, и случващото се в БСП.

Миков посочи, че не става въпрос за несъгласие с лидера на партията, а за пълно разбиване на неговото разбиване за политическата сила.

Той каза, че тя може да си остане още 2-3 мандата, както и тези около нея. Но дори не е било проведено истинско заседание на Конгреса, на което да има политически документ. Единственият въпрос по неговите думи е бил този как да оцелее самата Нинова.

Бившият лидер каза, че не изпитва лично огорчение, защото извън партията има много хора, които за него са другари, но не можел да нарече по този начин Румен Овчаров, например.

Миков подчерта, че през последните години не е излязла никаква новина от левицата, освен вътрешни разправии. Затова с неговото излизане от партията той давал възможност да не тормози хората от името на БСП.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments