Мием ли ръцете си правилно?

0
18
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Хората не мият ръцете си правилно и това е масово явление. Данните са от американско проучване, предаде „бТВ“.

Дезинфекцията бива хирургична и хигиенна. При първата процедурата продължава минимум десет минути, а изплакването се прави поне два пъти. Останалите хора най-често мият ръцете си около 20 секунди.

Според епидемиолозите първият вариант е с прекалено дълга продължителност. Вторият пък – с много кратка. Така изследователите не ни дават точна формула, за да поддържаме идеална хигиена, но ни казват колко време е минимума.

Изключително важно е да се обърне внимание на навиците на децата. И те самите да се научат да мият ръцете си достатъчно дълго. Основната роля се пада на родителите и педагозите.

Разбира се сапунът и водата са най-добрите средства, с които да се освежим. Ако не разполагаме с такива, то можем да използваме геловете, които се предлагат на пазара. Те не са способни да унищожат всички микроби, но могат бързо и ефективно да намалят броя им.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от