Международният младежки фестивал „Млади таланти“ бе открит от Галин Цоков

0
36
Млади таланти
Млади таланти. Снимка: МОН

„Всяко дете има своя талант, а ние в образователната система трябва да го намерим и развием.“

С тези думи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков откри Международния детски фестивал на изкуствата „Млади таланти”. Участниците в тазгодишното му издание са над 1700, а проявата се организира от Националния дворец на децата в София.

„Това е фестивал на младостта и таланта, но и фестивал на благополучието на децата, защото те са щастливи когато се занимават с изкуства“, посочи проф. Цоков.

По думите му сред задачите на съвременното училище е да гарантира това щастие на учениците във всичко, което правят.

„Работата на всички Вас – ръководители на ансамбли, кръжоци, клубове и центрове за личностно развитие, е пряко свързана с образованието. Защото с Вашата работа Вие подпомагате децата да развиват социалните и екипните си умения и така се справят със задачите неусетно, придобивайки нови знания и компетентности“, обърна се той към част от гостите.

Международният детски фестивал на изкуствата „Млади таланти” се провежда всяка година. В него могат да участват деца и младежи до 19 години от музикални, театрални, танцови формации, школи по изобразително и приложно изкуство, фото клубове, литературни студиа, групи и състави от всички видове образователни институции, читалища и други.

Министър Галин Цоков връчи и отличията на част от участниците в „Литературно творчество“, които предварително са изпратили своите творби и те са били оценени от творческата комисия.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments