Международният фолклорен фестивал идва отново в Пловдив!

0
89
Фестивалът. Снимка: Искра.бг, Гергана Ватова
Фестивалът. Снимка: Искра.бг, Гергана Ватова

Международният фолклорен фестивал е празник за всички пловдивчани и гости на града, които обичат изкуството на танца. Това е събитието, което събира танцьори от различни страни, за да покажат фолклора на своята родина.

За сцена на мероприятието е отреден Античният театър. И всяка година приема все повече посетители. Хората, които искат да са по-близо до случващото се отиват часове по-рано, за да запазят местата си. Други, които нямат тази възможност остават прави през цялото време, но са щастливи, защото магията на изкуството държи в плен съзнанието им.

Фестивалът. Снимка: Искра.бг, Гергана Ватова, Архив
Фестивалът. Снимка: Искра.бг, Гергана Ватова, Архив

През 2019-та година събитието ще се проведе от 29 юли до 2 август, а гостуващите състави ще бъдат от Индия, Испания, Мали, Молдова и Сърбия. Красотата на българските народни песни и танци ще бъде представена от Ансамбъл „Тракия“, Ансамбъл „Дилянка“ – Пловдив, Ансамбъл „Чепино“, Ансамбъл за народни песни и танци “Пазарджик” и Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ – Плевен.

И този път програмата ще започва с тръгването на трупите от „Дом Левски“ до сцената на площад „Стефан Стамболов“, като там от 18:00 ч. ще има кратки концерти, добави „visitplovdiv.com“.

Официалната част отново ще бъде от 20:00 ч. на Античния театър, а входът за посетителите остава свободен.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments