Местят делото за смъртта на Ферарио Спасов от Велико Търново в Ловеч

0
1377
Oкръжен съд-Ловеч
Oкръжен съд-Ловеч. Снимка: Прокуратура на Република България

Разследването за катастрофата, при която загина Ферарио Спасов, се отнема от Окръжната прокуратура-Велико Търново, съобщиха от прокуратурата.

По разпореждане на и.ф. главен прокурор на Република България Борислав Сарафов досъдебното производство за тежкия пътен инцидент, при който на 11.11.2023 г. бе причинена смъртта на едно лице на главен път I-4 София-Варна в района на с. Шереметя, община Велико Търново, е иззето от Окръжна прокуратура-Велико Търново. Ръководството и надзорът на разследването ще се извършва от Окръжна прокуратура-Ловеч.

Върховна касационна прокуратура започва проверка на работата на прокурора от ОП-Велико Търново, определил мярката за неотклонение на обвиняемия Н.П. по образуваното досъдебно производство, без да са отчетени степента на обществена опасност на престъплението и други данни за личността на обвиняемия.

„В случая се касае за досъдебно производство от обществен интерес, при ръководството и надзора на което се оказва засилен обществен натиск, довел до съмнение за предубеденост и заинтересованост при упражняване на функциите по разследването“, се посочва в постановлението на и.ф. главен прокурор.

Проверката ще обхване преписките и досъдебните производства, които прокурорът от Велико Търново е водил през последните три години.

Припомняме, че преди срещата с Борислав Сарафов, наблюдаващият прокурор по делото Йордан Кожухаров заяви:

„Книжката на Начо Пантелеев е била отнета още след катастрофата.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments