Менда Стоянова: Не сме обсъждали импийчмънт на президента

0
118
Менда Стоянова
Източник: Скрийншот от „bTV”

Не е обсъждана идеята за импийчмънт на президента Румен Радев. Това заяви пред „бТВ“ депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова. Тя сподели, че в групата първо ще изчакат решението на Конституционния съд, а в чисто политически план са обявили импийчмънт още преди 3 години.

Стоянова коментира речта на държавния глава, с която той сне доверието си от правителството. Според нея това е призив за сваляне на кабинета. Депутатът не смята, че е редно президентът да говори за разпад на държавата, тъй като така внушава неща, които не отговарят на истината.

Менда Стоянова заяви, че качеството на живот се повишава, макар и да не е с темповете, с които всички искат. Тя сподели, че лично е търсила среща с Румен Радев, но ѝ е било отказано. По думите ѝ „президентът изпада в шизофренно състояние“.

Депутатът от ГЕРБ допълни още, че в своята реч Радев си е позволил да направи и други внушения, които също не кореспондират с истината. В обръщението си президентът говори за реформа във валутния борд, заради влизането на България в чакалнята на Еврозоната. Стоянова е категорична, че някой го е подвел, тъй като от ГЕРБ ясно са обявили, че реформа на валутния борд няма да има. Правителството е взело решение, че ще влезем в Еврозоната единствено при курс от 1.95583 лева за евро.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments