Медведев идва на посещение на 4 и 5 март

0
195
Премиерите на България и Русия, Бойко Борисов и Дмитрий Медведев, при посещението на Борисов в Москва 2018 г. Снимка: пресцентър Министерски съвет.
Премиерите на България и Русия, Бойко Борисов и Дмитрий Медведев, при посещението на Борисов в Москва 2018 г. Снимка: пресцентър Министерски съвет.

Руският премиер Дмитрий Медведев ще е на официално посещение в България на 4 и 5 март по покана на българския си колега Бойко Борисов, съобщи пресслужбата на Министерски съвет. Медведев идва ден след националния празник 3 март.

„Визитата на руския министър-председател Дмитрий Медведев ще започне в понеделник (другата седмица – бел. ред.) с церемония по официалното посрещане от премиера Бойко Борисов на пл. Св. Александър Невски в София, след което председателят на руското правителство ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния войн,“ продължава съобщението.

Премиерите Борисов и Медведев ще проведат разговор на четири очи в сградата на Министерския съвет, последван от пленарна среща на двете делегации. Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

Във вторник, 5 март, министър-председателите Бойко Борисов и Дмитрий Медведев ще открият българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

По-рано този месец външният министър Екатерина Захариева каза, че България работи за посещение на Медведев на 4 март.

Двамата премиери за последно се срещнаха в края на май миналата година, при визитата на Борисов в Русия.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments