Мечка уби домашни животни в Тетевенско, хората са притеснени

3
2704
Мечка
Мечка. Снимка: Pixabay

Мечка слезе в тетевенско село Рибарица и уби домашни животни. Местните жители в момента са силно обезпокоени от този факт, предаде „bTV“.

Вчера през нощта мечката е убила 20 кокошки само в една къща. В друга жертвите са 18.

Преди две години същата мечка е била забелязана около Габрово. Там тя също е създавала проблеми. Така се е стигнало до решението да бъде чипирана и дори е била кръстена с името Живко.

Стеска Атанасова разказа, че мечката вече пет дни обикаля нейната махала. Най-напред тя е влязла в съседна къща на Никулден. Там е изяла 20 кокошки.

Жената обясни, че трябвало да има становища от министъра на земеделието и този на екологията, за да бъде взето решение как да се постъпи в този случай. Тогава ще стане ясно дали животното може да умъртвено или пък упоено и да се прехвърли на друго място.

По думите на Атанасова повечето хора в района са възрастни и се притесняват мечката да не ги нападне.

Станимир Дуловски пък е останал само с две кокошки. Той също казва, че все още не е ясно какво ще бъде направено. Казано им било, че все пак живеят в планината и затова може да има горски животни.

Мястото е било посетено от екипи на РИОСВ Плевен и на горското стопанство в Тетевен. Но те също очакват решение от Министерствата на земеделието и на околната среда и водите.

Абониране
Известие от
guest
3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Цвети
Цвети
1 година по-рано

Оставете храна на мечката и тя няма да ви напада!

Драго
Драго
1 година по-рано
Reply to  Цвети

Оооо да …ще и оставя едно бренеке задължително..

Димитър
Димитър
1 година по-рано
Reply to  Драго

Жовееш в планината и оскаш да няма диви животни .
Ти си голям бастун бре .