МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица набира доброволци за санитари в COVID отделенията

0
98
МБАЛ Св. Иван Рилски - Горна Оряховица
Снимка: МБАЛ Св. Иван Рилски - Горна Оряховица, Facebook

В МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица се набират доброволци за санитари в четирите COVID отделения на лечебното заведение. В момента в тях са настанени 81 пациенти и има остър недостиг на помощен персонал.

„Четвъртата COVID вълна по отношение на болните за нас се оказа най-мащабна, тъй като само за септември са преминали над 160 пациенти с коронавирус“, коментира управителят на болницата д-р Иван Иванов.

„Леглата, които по план са 47, са увеличени почти двойно на 77 и не достигат. Всяка подкрепа с човешки ресурс е изключително ценна! Обръщаме се основно към младите хора и неправителствените организации от Горна Оряховица и региона, да помогнат на болницата в този труден момент и да се включат с доброволни дежурства според възможностите си като санитари в отделенията! Осигурени са достатъчно защитни облекла и предпазни средства, направена е организация за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.“

Всеки, който иска и има възможност да се включи като доброволец-санитар, може да се обади на телефон: 0878 74 62 18, главна сестра Румянка Мусева.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments