Мъжът, пребил възрастна двойка във Ветрен, остава в ареста

0
181
Задържан
Задържан. Снимка: ОДМВР-Пловдив

29-годишният мъж, пребил възрастно семейство в село Ветрен, остава за постоянно в ареста. Това реши Старозагорският окръжен съд днес. Спрямо М.А. е повдигнато обвинение за това, че на 10 октомври е направил опит да отмъкне 400 лева, мъжко яке и два мобилни телефона от 71-годишен мъж и 69-годишна жена с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила – нанесъл е множество удари по главата и тялото на двамата пострадали с дървен стол.

По време на съдебното заседание днес стана ясно, че грабежът е придружен с причиняване на средна телесна повреда на 71-годишния мъж, изразяваща се в нараняване, което прониква в черепната кухина.

Съдът е приел, че от събраните досега доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че М.А. е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение. Съдебният състав счете, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и/или да извърши друго престъпление, тъй като след разкриването му като автор на престъплението същият е избягал и се е укрил от служителите на реда.

От друга страна, видно от справката за съдимост, М.А. е извършил настоящото деяние в изпитателния срок по предходно осъждане също за грабеж. От изготвените за обвиняемия криминалистическа и характеристична справки се установява, че се касае за лице с лоша характеристика, установени престъпни навици и контакти с лица от криминалния контингент. За да вземе най-тежката мярка за неотклонение, Окръжният съд в Стара Загора отчете и данните за високата степен на обществена опасност на деянието и дееца.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3-дневен срок.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments