Мъж твърди, че има „Гражданска отговорност“, а го глобяват

0
598
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

Мъж от Ахелой получи електронен фиш на стойност 250 лева за това, че шофира без валидна „Гражданска отговорност“, при положение, че има платена такава. Готов е да съди държавата, защото смята, че проблемът е в системата на КАТ и не иска да плаща заради чужда грешка, предаде „NOVA“.

Андриан Иванов купува автомобила си на 25-ти април в столицата. На 30-ти април прави анекс на застраховката „Гражданска отговорност“, която е направена от бившия притежател на леката кола.

В дните от покупката до анекса на застраховката автомобилът попада в полезрението на патрулна кола на КАТ.

Мъжът обяснява, че на 28-ми му съставят фиш, с който да плати 250 лева глоба заради шофиране без „Гражданска отговорност“. Получил го след седем месеца.

Решен е да съди държавата. Проверка в полицията показва, че Андриан не е имал нарушения. Вече има и издаден документ, с който да обжалва.

От КАТ-Бургас не желаят да дадат обяснение за случилото се. От „Пътна полиция“ към областна дирекция на МВР-Бургас обявиха, че случаят ще бъде изпратен за разглеждане към полицейското управление в Несебър. Това е така, защото техен служебен автомобил е регистрирал нарушението.

При положение, че се докаже, че актът е неправомерно създаден, може да отпадне. Потърпевшият вече е наел юрист, за да търси правата си.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments