Мъж си направи самоделно котелно в блок в Русе. Съседите искат да се премахне

0
333
Парно
Парно. Снимка: Pixabay

Един от обитателите на жилищен блок в Русе си е направил самоделно котелно за парно отопление. Той го е разположил в избено помещение. Сигнал за това са подали до „NOVA“ неговите съседи, които са много притеснени от ситуацията. 

Те разказаха, че от вентилацията в баните им излиза дим. Освен това цялото стълбище мирише на пушек

Битката на хората продължава с години. С помощта на институциите те се опитват да накарат своя съсед да премахне самоделното котелно, но без успех

Блокът се намира в квартал „Чародейка“. Хората са притеснени и от конструктивните промени по сградата, защото панел на първия етаж е бил пробит, за да може тръбите да достигнат до апартамента на техния съсед. 

Напрежението в даден момент вече е ескалирало. Стигнало се е дори до физическа саморазправа

От общината в Русе обясниха, че е била направена проверка по случая и е била образувана административна преписка по препоръка на РДНСК. Те са категорични, че става въпрос за незаконен строеж и е била издадена заповед за неговото премахване. 

Въпросната заповед обаче е била обжалвана от собственика и в момента се очаква решението на Административния съд по този въпрос. Собствениците са решени ако то не е положително за тях и те да търсят правата си по съдебен път. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments