Мъж с COVID-19 обиколя няколко болници, без е прегледан

0
32
Болница
Снимка: Pixabay

Натискът върху здравните заведения на четвъртата вълна от COVID-19 расте. Линейки с инфектирани обикалят с часове болниците в столицата, докато открият свободни легла за пациентите.

Синът на Мая Любенова се е лекувал у дома, но състоянието му се е влошило. Личният им лекар ги е съветвал той да си направи снимка на белите дробове, за да се отхвърли пневмония. Майката коментира пред „NOVA“:

Първо личният ни лекар ни изпрати към „Пирогов“. Казаха му, че там приемат само тежко болни. Посъветваха ни да отидем в 12-ти ДКЦ, където няма рентген. Обадихме се отново на личния лекар и този път той ни изпрати към ВМА. Там чакахме около 4-5 часа, защото имало един дежурен лекар, който бил на домашни посещения. В крайна сметка прегледът ще бъде извършен чак днес. Снимката вероятно ще бъде направена утре.”

Любенова посочи, че те са се свързали с РЗИ- София относно въпросния „зелен коридор“, за да не бъдат нарушители. Тя уточни, че правилото за него е болният сам да си намери къде да бъде прегледан. Мая е категорична:

Тогава трябва да се обади на РЗИ и полицията за часа и мястото на прегледа. Целия този процес обаче не работи.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments