Мъж, превозващ мигранти, отива на съд в Костинброд

0
297
Правосъдие, съд
Правосъдие, съд. Снимка: Прокуратура

Под ръководството на Районна прокуратура-Костинброд се води разследване по досъдебно производство за престъпления, съобщиха от Прокуратурата. То е за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават у нас в нарушение на закона с цел набавяне на имотна облага и извършване на действия против орган на властта, изпълняващ служебните си функции.

По делото е установено, че около 14:30 часа вчера по ул. „Калиакра“ в Костинброд били превозвани 42 чужди граждани в товарен автомобил. Водачът отказал да се подчини на подаден светлинен и звуков сигнал на служебен полицейски автомобил. Вместо да спре, той увеличил скоростта на движението си, като по този начин целял да осуети извършването на полицейска проверка.

Събрани са данни, че пътниците в микробуса са мигранти предимно от Сирия, незаконно пребиваващи в България. Трима от тях са ненавършили 16-годишна възраст, а 9 са непълнолетни.

С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на превозното средство – 31-годишният К.И., е привлечен в качеството на обвиняем за извършените от него две деяния и е бил задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Понастоящем мигрантите са настанени в Специален дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments