Мъж преби жена си на улицата и отвлече сина им в Пловдив

0
263
Насилие над жени
Снимката е илюстративна, Wikimedia commons

Жена от Пловдив е пребита жестоко на улицата от своя съпруг, който след това взел 5-годишния им син, качил го в колата и избягал. Майката незабавно потърсила помощ от полицията. Детето е намерено и вече е при нея, а на бащата е издадена ограничителна заповед да не доближава жена си и жилището й, предаде „24 часа“.

Потърпевшата е в изключително тежко емоционално състояние в момента. Тя се е свързала с неправителствена организация за защита на жертви на насилие, където потърсила помощ и разказала за ада, през който е преминала, откакто е забременяла.

Тя е била подложена на постоянен психически и физически тормоз още от самото начало на бременността, понеже мъжът не желаел детето. Излизал с приятели и се връщал късно през нощта. След раждането напрежението ескалирало. Пеленачето плачело много, а бащата крещял да го маха, за да може да се наспи. Удрял майката и блъскал главата й в стената. Веднъж дори стъпил с крак на врата й и едва не я удушил. От страх за живота си майката търпяла всичко, докато не се стигнало до побоя на улицата и отвличането на детето.

В момента на майката се оказва безплатна юридическа и психологическа подкрепа. Заведени са дела за развод и за защита от домашно насилие.

Консултантът от правозащитната организация Любомира Цъцарова заяви, че от един месец в града има приемна за жертви в спешното отделение на УМБАЛ „Св. Георги“ и идеята е тези жени на място да получават консултации какво могат да направят, за да се защитят. В центъра работят адвокати и психолози. Лекари са обучени как да разпознават белезите на домашното насилие.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments