Мъж преби приятелката си пред очите на детето й в Божурище

0
24
Насилие над жени
Насилие над жени. Снимка: Pixabay

Жена от Божурище е била жестоко пребита, от мъжа, с когото живее на семейни начала, пред очите на детето си. Именно то е подало сигнала за домашно насилие в РУ-Сливница. Грозните сцени са се разиграли в нощта на 28-и декември миналата година. Пострадалата се намира в болница, с опасност за живота.

В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия 30-годишният мъж е установен и задържан за срок до 24 часа. Пострадалата е настанена в УМБАЛСМ „Пирогов“ с диагноза „мозъчен инфаркт, причинен от оклузия или стеноза на церебрални артерии“.

Взети са сведения от съседи, близки и колеги на 44-годишната жена, от които е установено, че двамата с приятеля й периодично са имали семейни скандали след употреба на алкохол.

В тази връзка е извършена подробна проверка по отношение получени сигнали, касаещи пострадалата и адреса й. Установен е единствено сигнал, подаден от съсед около 01:45 часа на 8-и януари, миналата година за силна музика, във връзка с което от полицейските служители е връчен предупредителен протокол по чл. 65 от ЗМВР и е съставен акт по Закона за българските лични документи на един от обитателите. Установено е също така и наличието на заповед за незабавна защита, издадена спрямо предишния й мъж.

По данни на медицинските специалисти, към момента не е установена безспорна причинно-следствена връзка между диагнозата на пострадалата и причинената й телесна повреда.

Продължават активните действия по установяване на всички факти и обстоятелства по случая.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments