Мъж под карантина в село Златия отишъл до София, за да пита защо е поставен под изолация

0
259
Коронавирус
Снимка: Pixabay

Мъж, поставен под карантина в монтанското село Златия, отишъл чак до София, за да пита защо е под изолация. Това съобщиха от Областната дирекция на полицията в Монтана. На 8 април в Районното управление в Лом е била получена докладна записка от СДВР, според която ден по-рано 59-годишният мъж посетил Четвърто Районно управление, за да установи защо е под карантина.

Същият е влязъл в страната на 4 април от Португалия и сам е дакларирал, че ще бъде под 14-дневна изолация на адрес в село Златия, община Вълчедръм. По случая е образувано досъдебно производство.

Вчера пък около 11:00 часа е била направена проверка на адрес в село Студено буче, където е трябвало да има три лица под карантина – момче на 16 години, жена на 44 години и мъж на 53 години. И тримата не са били там, а са се намирали на друг адрес в селото. По случая са образувани преписки.

Вчера около 01:50 часа на КПП-Враца в Монтана е бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 35-годишен жител на село Стубел. Той заявил, че е международен шофьор, поставен под карантина, но му предстои нов курс навън. Водачът е попълнил декларация, но не е представил никакви документи в подкрепа на твърденията си. Час по-късно на същото място, но в обратна посока водачът отново бил спрян и този път той заявил, че се е объркал и курсът бил за друг ден. По случая също е образувана преписка.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments