Мъж издъхна, малко след изписването му от COVID отделението в Елхово

0
1188
МБАЛ
Снимка: Община Елхово

69-годишен мъж е издъхнал, малко след като е бил изписан от COVID отделението в лечебното заведение в Елхово. Той е починал, преди да излезе от сградата на болницата. Трагедията се разиграва пред очите на роднините му, които са там, за да го приберат вкъщи. Дъщеря му Иванка Георгиева коментира пред „NOVA“:

Баща ми беше настанен в болница на 18 октомври с двустранна бронхопневмония. В началото състоянието беше по-леко, започна да се подобрява, но после се влоши. Имаше нужда от кислород, поставиха го на кислороден апарат. Вечерта преди да го изпишат ми казаха, че състоянието му се подобрява, но остава критично. Казаха, че е започнал да изхвърля течности, което е добър знак, но следващите 3-4 дни са критични и трябва да го наблюдават.”

След няколко дни след приема мъжът е бил изписан. Дъщеря му твърди, че баща й не е можел да се движи и състоянието му е било много тежко. Тя допълва:

Поисках да ми кажат какво е състоянието му. Дойде една санитарка, връчи ми епикризите и едва ли не ни изгониха. Докато слизахме по стълбите в болницата, състоянието му се влоши. Виках за помощ, звънях, но никой не дойде. Стояхме 15-20 минути на стълбите. От Бърза помощ дойдоха, когато вече беше починал.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments