Мъж е жестоко убит в търговищко село, четирима са задържани, сред които и 2-ма непълнолетни

0
2723
Криминалистична лаборатория, патрулен автомобил
Автомобил на Криминалистична лаборатория. Снимка: Архив

51-годишен мъж е бил жестоко убит в търговищкото село Ралица, съобщиха от държавното обвинение. Същевременно от Окръжната прокуратура в Търговище са повдигнали обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост по хулигански подбуди – престъпление по член 116, ал. 1, т. 6 и т. 11 на двама мъже на възраст, съответно на 26 и 50 години и на две непълнолетни момчета, на 15 и на 16 години.

26-годишният мъж е криминално проявен и е извършил деянието при условията на опасен рецидив. Към момента обвиняемите са задържани за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо тях – „Задържане под стража“.

За случая информира административният ръководител на Окръжна прокуратура – Търговище Диляна Стоянова на съвместен брифинг с директора на ОДМВР в града старши комисар Николай Ненков.

Престъплението е извършено вечерта на 23 март. 51-годишната жертва на жестокото убийство бил на гости в село Ралица, когато в дома на домакините му пристигнали двамата непълнолетни. Те започнали да нанасят побой над мъжа. Малко по-късно към тях се присъединили и другите двама обвиняеми. Четиримата натоварили жертвата в автомобил и потеглили в неизвестна посока. На следващия ден тялото на 51-годишният мъж било намерено извън селото.

Работата по разследването продължава, изясняват се мотивите за извършване на жестокото убийство, както и детайлите около случая. Досъдебното производство е преобразувано в следствено дело поради факта, че двама от извършителите не са навършили пълнолетие.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments