Мъж е видял 107 държави. Според него кои са топ 5 на най-пренебрегваните страни?

0
289
Намибия
Намибия. Снимка: Pixabay

През тази година се отчита тенденцията пътешествениците да се стремят да посетят повече дестинации, които не са толкова популярни. Мотивите им –  да избегнат тълпите и да спестят пари.

Някои търсят специално „измами за пътуване“ – термин за дестинации, подобни на популярните места, които често са по-евтини с по-малко тълпи. Аш Юрберг е посетил 107 държави. Той споделя пред „Business Insider“, че всеки регион на света има често пренебрегвана страна, която може да предложи по-възнаграждаващо изживяване, отколкото по-известно място. Тези по-незабележими дестинации често са по-малко претъпкани и по-евтини. Популярни туристически дестинации като Италия, Франция и Мексико са чудесен избор, но помислете дали да не посетите посочените по-долу алтернативни опции. Юрберг разказва впечатленията си за всяка една от тях.

Талин в Естония
Талин в Естония. Снимка: Pixabay

Естония

Естония е европейска мечта. Веднага бях пленен от приказния облик на столицата Талин. Разхождайки се по калдъръмените улици сред подобните на крепости стени на стария град се пренесох назад в средновековието.

Градът е достатъчно малък, за да го разгледате пеш и има какво да се види от любителите на историята и архитектурата. Да се ​​наслаждавам на кафе или бира на площада на кметството, докато хората преминават, е връхната точка на моите европейски пътувания.

Въпреки че много хора посещават Талин като еднодневна екскурзия от Хелзинки, който е на два часа път с ферибот, струва си да останете тук за няколко дни и след това да се отправите към естонската провинция. Пътищата често са доста празни и невероятно спокойни. Толкова много ми хареса Естония, че се върнах още два пъти през 18-те месеца след първото ми посещение.

Мускат в Оман
Мускат в Оман. Снимка: Pixabay

Оман

Дубай привлича много внимание заради луксозните си възможности за пътуване и мнозина познават Катар, защото наскоро беше домакин на Световното първенство, но Оман не бива да се пропуска. В края на краищата, столицата Мускат осигурява отлична врата към страната.

Разходка по красивия Corniche ще ви отведе край водата и край оживения Капалъ чарши. За тези, които обичат пешеходните преходи, има много възможности в Оман, включително няколко леснодостъпни пътеки в Мускат, които предлагат страхотни гледки към града.

Още по-добре – невероятният Wadi Shab е на по-малко от 2 часа от столицата и е един от най-добрите преходи, които някога съм преживявал. Пътеката ви превежда през тесни клисури и през потоци, и завършва със сюрреалистично преминаване през невероятни пещери. Това е такова спиращо дъха преживяване, че очаквах да е пълно с туристи, но не беше, когато го посетихме. Видяхме само шепа хора, което ни позволи наистина да се насладим на преживяването.

Намибия
Намибия. Снимка: Pixabay

Намибия

Виждал съм много части на Африка, но Намибия може да е любимото ми място. Имах късмета да отида на сафари в Кения, Ботсвана и Танзания, но Намибия остава любимата ми туристическа дестинация от групата. Докато бяхме там, наехме кемпер и направихме обиколка на страната сами, което ни позволи да изследваме независимо. Отново избегнахме тълпите и на къмпингите бяхме предимно ние и местните животни.

Събуждането под звуците на маймуни, слонове и дори лъвове беше уникално изживяване, особено когато знаехме, че сме в безопасност в нашия кемпер. В допълнение към дивата природа, в Намибия има какво да изследвате, включително колосални дюни, по които се изкачихме и сърфирахме надолу — несъмнено акцентът на пътуването за моите деца.

Шри Ланка
Шри Ланка. Снимка: Pixabay

Шри Ланка

Шри Ланка демонстрира много от това, което азиатските пейзажи могат да предложат. Азия има някои от най-красивите плажове, но Шри Ланка има такива и чаени плантации, планини, скали, водопади и много други.

Посетихме Шри Ланка миналата година и наехме шофьор и водач, които показаха разнообразните пейзажи на тази островна държава. Храната беше страхотна и изключително евтина – четиричленното ни семейство в повечето случаи се хранеше за по-малко от 10 долара.

Местните жители, с които общувах, бяха приятелски настроени, а островът е достатъчно малък, за да позволи задълбочено проучване за сравнително кратко време.

Коста Рика
Коста Рика. Снимка: Pixabay

Коста Рика

Коста Рика е отлично място за посещение в Централна Америка. С жена ми решихме да прекараме медения си месец там. Въпреки че все още е много популярна, държавата предлага автентично изживяване при пътуване, тъй като смятам, че все още не е превзета от туристи. Подобно на другите страни в този списък, тя има красиви пейзажи – от плажове с бял пясък до тропически гори и вулкани, така че има много за правене.

Посетихме Коста Рика през дъждовния сезон, така че се възползвахме от възможността да няма тълпи, ниските цени и често получавахме надстройки — и като бонус рядко валеше!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments