Мъж е убил пенсионер в София, ежедневно тормозил майка му преди години

0
235
Криминалистична лаборатория, патрулен автомобил
Автомобил на Криминалистична лаборатория. Снимка: Архив

Мъж е задържан за убийството на пенсионер в София, съобщиха от полицията.

Разследването е започнало на 31 октомври, веднага след получен сигнал за починал в дома си 79-годишен мъж, намерен от неговата дъщеря. По време на извършения оглед експертите са констатирали множество прободни рани и други наранявания по цялото му тяло.

Незабавно е била създадена нужната организация за стартиране на оперативни действия в рамките на образуваното досъдебно производство. В хода им е установен извършителят – 43-годишен, който е задържан на 7 ноември. При проведените беседи той е признал за извършеното от него деяние и е съдействал за откриването на вещи и предмети от значение за разследването.

Според първоначалните данни евентуалният мотив за извършеното престъпление е агресия, породена от настъпили травми още в детска възраст, причинени му от жертвата – задържаният бил неволен свидетел на ежедневния тормоз върху неговата майка.

Работата по образуваното досъдебно производство по чл. 115 от НК продължава под надзора на Софийска градска прокуратура. На мъжа е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments