Мъж е санкциониран заради незаконно добита дървесина в Берковско

3
1972
Дървен материал
Дървен материал. Снимка: Pixabay

Жител на берковското село Костенци е санкциониран заради транспортиране и съхранение на незаконно добита дървесина, съобщиха от полицията.

В 09:30 часа вчера пред частен имот в селото са били констатирани 1 пространствен кубичен метър дървесина от вида „бук“ и „дъб“, без налично писмено позволително за сеч и контролна горска марка.

При съвместни действия на служители на РУ-Берковица и ДГС-Берковица е установен 62-годишен местен жител, който извършил транспортирането на незаконно придобита дървесина с лек автомобил „Форд Транзит“ с монтанска регистрация.

На нарушителя е съставен акт по Закона за горите и констативен протокол, с които товарният автомобил и незаконно добитата дървесина са били отнети и извозени в склад на Държавното горско стопанство в Берковица. По случая е образувана преписка по чл. 235, ал. 2 от НК.

Абониране
Известие от
guest
3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Възмутен
Възмутен
2 месеци по-рано

Старата ви майка, стара, за един кубик конфискуване и актове, а че горките изселиха гората никой не ги следи и всичко е с разрешителни и изнесоха гората зад граница.
После защо има наводнения…

Той
Той
2 месеци по-рано

Ти познаваш ли го та плюеш?! Това е системен нарушител,който цяла зима кара по един ,два кубика и ги продава в махалата! Просто сега му е дошло впемето да спре…

Е.Костов
Е.Костов
2 месеци по-рано

В квартал Раковица тази дървесина се добива на 5 минути и то само от букова гора. Служителите не са виновни, че сега е трябвало да хванат някого…. Така началниците им се правят, че ги е грижа????!!!!!!.……