Мъж е починал пред Спешния център в Самоков

0
1093
Спешен център в Самоков
Спешен център в Самоков. Снимка: Google Maps

Мъж е починал пред Спешната помощ в Самоков. На клип, направен от роднините му, се вижда как лежи на задната седалка на кола, докато чака да се появи медик. Оказва се обаче, че този, който е бил на смяна, е трябвало да придружи друг спешен пациент с линейка до столицата. На място е била единствено медицинската сестра.

Петър Илиев е племенник на починалия. Той сподели пред „NOVA“, че чичо му е имал бъбречна недостатъчност и е получил пристъп. Когато пристигнали на място служителка на Спешния център им казала, че няма доктор. По думите му над половин час пациентът не е получил помощ и е изгубил битката за живота си.

Думите на близките бяха потвърдени и от говорителя на ЦСМП-София Катя Сунгарска, че реанимационен екип от Самоков е пътувал за София с болен в много тежко състояние. По думите й филиалите на Спешна помощ в областта не са спешни отделения на лечебните заведения. Тя добави, че работното място на спешните екипи е в линейките и опроверга твърдението, че лекарите в болницата са реагирали след половин час, като посочи, че това е станало в рамките на 6-7 минути.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments