Мъж е буйствал в центъра на Златоград, а при задържането си е наранил полицай

1
789
Задържан
Задържан. Снимка: СДВР, Facebook, Архив

Арестуван е мъж, буйствал в центъра на Златоград и нападнал полицейски служител. Това информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Смолян.

Сигнал на телефон 112 е получен в 00:44 часа на 24 април. Съобщавало, че в центъра на града, до паметника на Дельо войвода, неизвестно лице чупи общинско имущество и обръща кошове за смет.

Незабавно на мястото пристигнал дежурен екип от Районното управление /РУ/. Полицейските служители установили, че нарушителят е 46-годишен златоградчанин. Мъжът се е държал много агресивно, не изпълнявал полицейските разпореждания и оказал съпротива при задържането. Поведението му било неадекватно.

На лицето са били поставени белезници и е била извикана линейка за оказване на медицинска помощ на нарушителя. При опит да бъде качен в нея, той се е възпротивил и отново проявил агресия, при което нанесъл травма на дясна раменна става на единия от полицейските служители.

46-годишният златоградчанин е транспортиран за лечение в Държавната психиатрична болница в Кърджали.

На пострадалия полицейски служител е оказана медицинска помощ и е назначено домашно лечение. По случая е образувана проверка и се изясняват всички обстоятелства.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Явор
Явор
7 месеци по-рано

Нямам нищо против хората с психиатрични проблеми. Както казват способните психиатри: „Всички сме на една крачка от шизофренията!“ Работата е в това, че няма държавна политика по въпросът. Някой трябва да следи да си вземат лекарствата. Не може да няма начин.