Майката на починалия Стефчо от Кардам е избягала, взела е и парите от даренията

0
1480
Майката. Снимка: Скрийншот от репортаж на БНТ
Майката. Снимка: Скрийншот от репортаж на БНТ

Майката на малкия Стефчо от Кардам, който почина от натравяне – Росица Маринова е избягала от дома си с част от дарените за семейството пари. Това съобщи инициаторката на кампанията за събиране на дарения Вили Димитрова от Генерал Тошево в социалната мрежа Facebook. Според написаното Маринова е взела и част от парите от надбавките за 5-те си деца, пише „NOVA“.

Вече седмица от Маринова няма следа. На майка си казала, че ще бъде във Варна няколко дни. Междувременно социалните служби и Прокуратурата започват проверка по случая.

9-годишният Стефчо почина на 27 октомври, а 2-те му сестрички бяха настанени за лечение във варненска болница със симптоми на отравяне. Проверка на държавното обвинение установи, че те са се отровили с газ фосфин, отделен от вещество против гризачи, поставено в стените на къщата.

В момента за децата се грижат дядо им и баба им, тъй като баща им се намира в затвора. Той и Росица нямат официален развод. Когато жената тръгнала към Варна, тя взела и неговата дебитна карта.

Хората, които събират средства за семейството, апелират да се помага само чрез преводи в банковата сметка или чрез оставяне на пари в кутиите за дарения.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments