Майката на Мохамед Абдулкадер: Снимките в униформа и с оръжие са просто поза

0
203
Терорист
Снимка: Прокуратура

Снимките, на които задържаният и обвинен в терористична дейност Мохамед Абдулкадер носи униформа и е с оръжие, са просто поза. Това обясни майка му Анелия за „NOVA“, която все още опитва да се съвземе от шока от ареста и информацията, че синът й е обвинен за участие в терористично престъпление зад граница. Тя разказва, че трудно е напуснала Сирия по време на военните действия и вярва, че доказателствата за участие на детето й във военни действия, ще паднат в съда.


Анелия заяви, че кадрите на Мохамед са били, „за да се покаже пред приятелите си“. Тя твърди, че ги е виждала и многократно му е казвала да не ги показва, но той й отвръщал, че няма какво да крие. Майката си спомня ужаса от войната. Споделя, че синът й и много сирийски деца са носели бронежилетки, но не да участват във военни действия, а да бъдат предпазени от бомбардировки и изстрели.

„Никога баща му не е искал детето да живее в Сирия или аз, и да гледаме този ужас.“

Семейството на 51-годишния Ахмет Абдулкадер са сирийски туркмени и са защитавали роднините си, разкри още Анелия. По думите й след увеличилите се атаки, те са напуснали селото край Алепу, в което живеят. Жената отрече бащата на Мохамед да е начело на джихадистката групировка „Султан Мурад” и поясни, че е участвал в нея, но не с бойни действия, а с присъствие.

„Синът ми никога не е участвал в това нещо.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments