Мая Манолова обвинява Борисов в покровителство на поле с марихуана до София

1
1781
Мая Манолова показа поле с марихуана край София
Мая Манолова показа поле с марихуана край София, Снимка: Изправи се.БГ

Лидерът на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова направи скандално разкритие. Тя показа на живо в социалната мрежа Facebook цяло поле с марихуана, което се намира само на 12 километра от София, до стария Околовръстен път, непосредствено преди село Чепинци. Манолова обвини Бойко Борисов и МВР в чадър над подобни плантации. Тя подчерта, че полето с марихуана се намира под носа на полицаите. Докато Манолова и други активисти от „Изправи се.БГ“ са били на мястото, оттам са минали няколко патрулни автомобила. И никой не забелязва растящия канабис, който е и от двете страни на стария Околовръстен път и заема голяма площ.

Манолова обвини Борисов, че използва МВР за бухалка над беззащитните граждани и семейства и в същото време се допуска подобно нещо в непосредствена близост до столицата.

„Изпрати десетте полицаи, които тарашиха незаконно къщата на майката на Тихомир, за да търсят наркотици на 12 километра от София. На стария Околовръстен път близо до Чепинци е разгърнато ето това поле с наркотично растение. Това не е Мексико. Това е Околовръстният път под носа на Борисовото МВР. Това е България на Борисов, при която МВР опъва чадър над полетата с марихуана и в същото време тараши къщите на беззащитните хора, за да изземва съдове за варене на компоти и уреди за печене на чушки. Ето това е България на Борисов. Ние не искаме България да продължи да се управлява по този начин. Затова искаме Борисов да дойде на 12 километра от София и да види какво се разстила пред погледа на служителите на реда, на същото това МВР, което той управлява дистанционно“, подчерта Манолова.

Мая Манолова показа поле с марихуана край София
Мая Манолова показа поле с марихуана край София, Снимка: Изправи се.БГ

Малко по-рано от „Изправи се.БГ“ съобщиха, че вчера десет полицаи от отдел „Наркотици“ и „Икономическа полиция“ са тарашили в дома на майката на активиста от протестите и учредител на „Изправи се.БГ“ Тихомир Василев, като служителите на реда си тръгнали под мишница със съд за варене на компоти. В същото време марихуаната в тази голяма плантация расте напълно необезпокоявано.

„Това всичко ще тръгне към българските деца, към българските училища, за да трови децата ни. Това е лицемерие как пазим децата от дрогата и как спираме контрабандата. Вижда се, че полето е миксирано цялото със слънчоглед и индийски коноп“, обяви още Манолова.

Заедно с нея беше и ландшафтен архитект, който потвърди, че става дума за растението индийски коноп, което е популярно познато като марихуана.

Мая Манолова показа поле с марихуана край София
Мая Манолова показа поле с марихуана край София, Снимка: Изправи се.БГ

От Искра.бг успяхме да се свържем с пресцентъра на МВР. Оттам ни заявиха, че не са информирани дали до момента има официално постъпил сигнал, но ако постъпи такъв, ще бъде извършена проверка. Служителите на реда, които се занимават с противодействието на разпространението на наркотици, можело и сами да се сезират. На въпроса за обвиненията на Манолова за опънат чадър не получихме конкретен отговор.

Видеото, което беше излъчено на живо в страницата на Манолова във Facebook, предизвика стотици коментари. Част от хората обвиниха директно Борисов в чадър над плантациите с марихуана:

„Сега разбирате ли защо обикаля Бойко? За да наблюдава плантациите. Затвор и отнемане на всичко!“

„Бойко Борисов, който назначи Гешев, не си гледа работата, а варди стола да не падне или някъде си пече задника, а да дойде и да си свърши работата…“

„За кой ли път Борисов доказва, че е престъпник и убиец на българския народ и природата, за да има сеене на дрога.“

„Явно властта държави търговията с дрога.“

Мая Манолова показа поле с марихуана край София
Мая Манолова показа поле с марихуана край София, Снимка: Изправи се.БГ
Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Иван
Иван
3 години по-рано

Манолова, спри се. Правиш реклама на Борисов и го връщаш на бял кон.