Мая Манолова: „Левицата!“ с общи листи за парламентарните и местни избори

0
48
Мая Манолова
Мая Манолова. Снимка: "Изправи се.БГ"

Ще има широко ляво обединение за парламентарните и местните избори. Това стана ясно на конференция „Левицата!“. Като акцент бяха темите за социална справедливост и мир и за преодоляване на неравенствата. Срещата се проведе в Пловдив.

На срещата участваха ръководствата на „Изправи се България“, „Движение 21“, „Алтернатива за българско възраждане“ /АБВ/, представители на БСП, както и други леви формации и ляво мислещи експерти и граждански активисти.

Това е втора среща по пътя на обединението на левите сили у нас. В резултат на тях се взе решение, че обединението с името „Левицата!“ ще работи за преодоляване на неравенствата, възстановяване на справедливостта, опазване на околната среда.

Лидерът на „Изправи се България“ Мая Манолова очерта на конференцията четири основни задачи пред „Левицата!“:

„Обединението на левите сили да започне с незабавна обиколка на страната и срещи с хората. Второ – общи листи за предстоящите парламентарни и местни избори, трето – щаб на обединената левица, четвърто – консолидиране на левите сили в единен ляв политически субект.“

Според нея събралите се утвърдени и нови лица на лявото имат дълг и ангажимент към реабилитирането на левицата и нейното обратно превръщане в истински автентичен защитник на хората на труда, младите, пенсионерите.

„Лявата партия в парламента е пета сила. Т.е. не е сила, а лесно заобиколим фактор, ръководството на която е готово да услужи на всяка от по-големите политически субекти, включително на ГЕРБ и ДПС, срещу които до вчера уж се бореше. Като основен проблем, с които трябва да се бори Левицата!“, посочи Манолова. Тя очерта борбата с неравенствата, където ножицата между богатите и оцеляващите се разширява и хората имат нужда от връщане на левицата към техните проблеми и тревоги – работещите хора, пенсионерите, уязвимите и младите.

Според нея това трябва да е левицата, която да спре войната с президента, която тя определи като „братоубийствена“ и най-явния знак за безпътицата в ляво. Според нея това не е война на левите хора, а на партийния елит „безпринципна и самоунищожителна“ и по думите ѝ тя трябва да бъде прекратена.

Срещата бе модерирана от Костадин Паскалев, а участие взеха още Петър Витанов, Валери Жаблянов, Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Георги Първанов, проф. Иво Христов, Симеон Славчев и други.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments