Математическият отбор на Тракийския университет-Стара Загора със златни медали на престижно състезание

0
210
Студенти от Стопанския факултет
Студенти от Стопанския факултет. Снимка: Тракийски университет-Стара Загора

Студенти от Стопанския факултет към Тракийския университет в Стара Загора постигнаха значителен успех на Националното математическо състезание „Европейско кенгуру за студенти 2024“, спечелвайки два златни и три сребърни медала. Призьорите – Жасмин Георгиев и Християния Христова /златни медали/, както и Павлина Цонева, Цветелина Петрова и Йоана Николова /сребърни медали/, бяха наградени лично от ректора на Тракийския университет проф. Добри Ярков.

Тържествената церемония по награждаването се състоя в присъствието на проф. Добри Ярков, проф. Нели Грозева – зам.-ректор по учебна и информационна дейност, и доц. д-р Николай Пенев – декан на Стопанския факултет. Състезанието, което традиционно се провежда през месец април във висшите училища, е организирано в сътрудничество с катедра „Информатика и математика“ при Стопанския факултет. Водещ и треньор на „златния отбор“ е проф. Веселин Видев.

Проф. Ярков приветства медалистите, като им благодари за техните усилия и ги увери, че след завършването си ще бъдат изключително търсени кадри от много работодатели:

„Благодаря ви от сърце, че сте избрали да бъдете част от голямото семейство на Тракийския университет! Искам да ви уверя, че след няколко години, когато завършите, не само ще се гордеете, че сте били наши възпитаници, но и ще бъдете изключително търсени като кадри от много работодатели. Бъдещето е във вашите ръце!“

Ректорът и деканът поканиха младите таланти да се включат активно в научно-изследователската дейност на университета, както и да обмислят възможностите за академична кариера в своята Алма-матер.

Съревновавайки се с общо 111 участници на национално ниво, студентите от Тракийския университет не само оглавиха класацията, класирайки се в топ 10 на най-добрите, но и завоюваха два златни и три сребърни медала, доказвайки силата на своите знания и логическо мислене.

От университета поздравиха Жасмин Георгиев, Християния Христова, Павлина Цонева, Цветелина Петрова и Йоана Николова за техните изключителни постижения и за приноса им към успехите на учебното заведение.

Невероятно откритие: Най-старият известен случай на рак при хората

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments