Масови съкращения в „Арсенал“, над 2000 души губят работата си

1
4735
Завод Арсенал
Снимка: Скрийншот от Google maps

Масови уволнения започват в оръжейното предприятие „Арсенал“ от 29 април, съобщи „бТВ“. Генералният директор на дружеството Николай Ибушев обяви, че уведомлението за планираната „оптимизация на персонала“ е било изпратено вчера до Бюрото по труда в Казанлък и до Агенцията по заетостта.

Засегнати от съкращенията ще бъдат между 2000 и 5000 служители. Официалната информация гласи, че мярката е била обсъдена със синдикатите.

Ръководството на „Арсенал“ е взел решението заради „изключително трудната и непредсказуема ситуация на международните пазари през последните месеци“. Заради COVID-19 и свързаните с пандемията инвестиции в здравеопазването се „измества фокуса на интереси от страна на традиционните партньори на дружеството, което също се отразява като спад на поръчките“. Също така, трудностите на трансграничните транспортни коридори забавя доставките.

От дружеството отбелязват още, че по-ниските цени за барел нефт се отразяват негативно върху купувачита и бюджетите им.

До 29 март служителите на „Арсенал“ използват неплатен или платен отпуск като мярка срещу разпространението на COVID-19. От ръководството добавят, че са предприети всички мерки за безопасна работа – купени са маски, дезинфектанти, инсталирани са термовизионни камери по порталите, осигурени са изолатор и стаи по входните портали на дружеството. Община Казанлък е осигурила и още медицински персонал.

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Николай Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Николай
Николай

Сменшници, лъблива жълта преса, първо ще бъдат до 2000 души второ ще бъдат до 29 април, а не след 29 тъй като вече започнаха дя съкращават