Маскирани и въоръжени мъже обраха заложна къща в Благоевград

0
172
Полиция, патрулка
Полиция. Снимка: Искра.бг

Във вторник около обед заложна къща в Благоевград стана мишена на въоръжен обир. Това се е случило улица „14 полк“ един от централните булеварди на града, водещ към жилищен комплекс „Еленово“. Според очевидци двама маскирани нападатели влезли в обекта и под заплаха от оръжие, извършили грабежа.

Касиерът на заложната къща около 30-годишен мъж е бил сам в момента на нападението. След инцидента той е бил транспортиран в МБАЛ-Благоевград в тежко шоково състояние, предизвикано от уплахата. Първоначалните доклади сочат, че въпреки психическото си състояние, касиерът не е физически ранен.

Полицията бързо реагира на сигнала и в момента провежда огледи на местопроизшествието. Районът около заложната къща е обграден, а достъпът е ограничен, докато продължава разследването. Полицията работи усилено за идентифициране и задържане на нападателите.

Това не е първият случай на обир на заложна къща в Благоевград, което повдига въпроси за сигурността на подобни обекти в града. Местните власти призовават гражданите, които могат да предоставят информация за случая, да се свържат с полицията.

Ситуацията остава в процес на развитие и се очаква допълнителна информация от полицейското разследване. Обществеността е призована да остане бдителна и да съдейства на униформените.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments