Маси върху пешеходна зона

0
60
Масите на пешеходната зона
Масите на пешеходната зона

Заведението, което е част от хотел „България“ и се намира отстрани на главния вход на хотела, има разположени маси на зоната за преминаване на пешеходци:

Масите на пешеходната зона
Масите на пешеходната зона

Разстоянието за преминаване е малко, а когато масите са заети се създава и неудобство – както за преминаващите, така и за клиентите, и визуално не изглежда добре, според жители на град Бургас.

От ОЗБГ входирахме заявление до Община Бургас да се извърши проверка чия собственост /частна или общинска/ е въпросната пешеходна зона, върху която са поставени масите.

Ако собствеността е частна, в името на жителите и гостите на града, очакваме или масите да бъдат премахнати или площта, върху която са поставени, да се редуцира до 3 плочки, както е показано на снимката:

Намалената площ
Намалената площ

След ремонта на хотела, външният му вид стана в пъти по-хубав, но започнаха и проблемите. Собствениците поискаха да изградят подземен паркинг под градинката, която е до сградата. След негативен обществен отзвук, проектът към момента е замразен, но е напълно вероятно един ден да се реализира и зелената площ с прекрасните дървета да бъдат унищожени. Около инвестиционното намерение има много неясноти и въпроси, а никой не се изправя пред обществото да разсе мъглата и да отговори на въпросите.

За казуса с подземния паркинг може да прочетете на следния линк.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments