Мащабна евакуация в Калифорния заради огромен пожар

0
38
Горски пожари
Горски пожари. Снимка: Pixabay

Евакуация и извънредно положение е било обявено в Калифорния заради голям горски пожар. Огнената стихия, която е избухнала близо до Националния парк „Йосемити“, е унищожила близо пет хектара гора.

Над 6000 души е било наредено да напуснат домовете си, а над 10 къщи са изгорели напълно. Пламъците вече се виждат и от Космоса, съобщиха световните агенции.

Продължава борбата с огъня и в съседна Гърция. Четири големи горски пожара бушуват в южната ни съседка. Най-тежка обаче е ситуацията в национален парк, близо до границата с Турция.

Припомняме ви, че у нас също бушуват пожари в различни райони. Продължава участието и на военнослужещи и техника от Военновъздушните сили /ВВС/ в погасяването на големи горски пожари на територията на страната, съобщиха от Министерството на отбраната.

Военнослужещи и техника на ВВС в продължение на два дни оказваха помощ в гасенето на големия пожар в района на село Лесичово, област Пазарджик. На 22 юли два вертолета – „Кугар“ и „Ми-17“, в продължение на няколко часа извършваха действия по гасенето в районна.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments