Мария Габриел открива в Кралство Мароко Информационен център на българското висше образование

0
52
България и Кралство Мароко
България и Кралство Мароко. Снимка: МВнР

Вицепремиерът Мария Габриел ще бъде на работно посещение в Кралство Мароко днес и утре, съобщиха от Министерството на външните работи /МВнР/. Визитата е по покана на Насер Бурита, министър на външните работи, африканското сътрудничество и мароканците, живеещи в чужбина.

Посещението се осъществява в контекста на традиционно добрите двустранни отношения между Република България и Кралство Мароко и има за цел задълбочаване на сътрудничеството с този важен за ЕС и НАТО партньор от Северна Африка.

В българската делегация, водена от вицепремиера, ще участва и Кръстю Кръстев, министър на културата.

В рамките на посещението се предвижда вицепремиерът Мария Габриел да проведе срещи освен с домакина – министъра на външните работи, африканското сътрудничество и мароканците, живеещи в чужбина, Н. Пр. Насер Бурита, също така с председателя на Камарата на представителите на мароканския парламент Рашид Талби Алами и със съветника на крал Мохамед VI Андре Азулей.

В Рабат Мария Габриел ще открие и Информационен център на българското висше образование като конкретна стъпка за задълбочаване на образователните и културни връзки между двете страни. Центърът ще предоставя предварителна информация относно възможностите за обучение във висшите училища в България.

В откриването ще участват председателят на комисията по образование и наука в НС Красимир Вълчев, представители на министерството на образованието и науката, ректори и директори от общо девет български университета от цялата страна.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments