Мария Габриел: Няма да подпиша меморандума

2
173
Мария Габриел във Виена
Мария Габриел във Виена. Снимка: МВнР

„Няма да подпиша т.нар. меморандум. Достатъчно дълго слушах коя е подходящата позиция за Мария Габриел и как трябва да се случат нещата“, каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на пресконференция в сградата на ведомството.

„Продължаваме промяната–Демократична България“ /ПП-ДБ/ предложи вчера на ГЕРБ-СДС меморандум за управление, в който е записано, че ако постигането на разбирателство се окаже невъзможно, страните се договарят заедно с изборите за европейски парламент да се проведат и предсрочни парламентарни избори.

„Незряло и неприемливо, изборите „две в едно“ са абсолютно логичен завършек“, коментира меморандума днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, а отворена позиция, за да стигнем до разбирателство“, каза по-късно Кирил Петков от ПП-ДБ.

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Матея
Матея
1 месец по-рано

Широко ти ливаде, слугинче!

trackback

[…] Изказването му идва, след като снощи вицепремиерът и евентуален бъдещ премиер Мария Габриел на извънреден брифинг обяви, че категорично отхвърля възможността да подпише този мем….  […]