Марияна Николова: След 10 години писта „Стената“ посреща туристи

0
329
Марияна Николова: След 10 години писта „Стената“ посреща туристи
Снимка: Министерство на туризма

От днес писта „Стената“ на Витоша посреща туристи след 10-годишно прекъсване, съобщиха от Министерството на туризма. Условията, при които ще се предлагат и практикуват зимните спортове, са отлични. Вицепремиерът Марияна Николова апелира повече хора да я посетят на място. Тя обясни, че именно чрез снежните спортове се подпомага укрепването на здравето и те могат да се практикуват безопасно, дори и в условията на COVID-19.

Марияна Николова: След 10 години писта „Стената“ посреща туристи
Снимка: Министерство на туризма

Министърът посочи още, че планината е чудесен избор за посещение и развлечение в свободното време. Тя подчерта, че Витоша е близо до столицата и улеснява достъпа както на столичани, така и на гостите на града. Николова каза:

Нека повече хора да изберат мястото за разходка и спорт през почивните дни, защото това е едно от малкото сигурни за здравето места.“

По думите ѝ всички лифтове и съоръжения работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, които са утвърдени от здравните власти. Министърът на туризма обясни, че ваканцията на учениците е идеална възможност за прекарване на свободното време в планината. Тя призовава всички, които практикуват зимните спортове, да използват само обработените и маркираните трасета, за да не се стига до инциденти. Мениджърът на ски писти „Витоша ски“ Емил Димитров уточни:

В последните дни отчитаме сериозен интерес. Търсенето е толкова голямо, че се налага да връщаме хора, които не могат да ползват лифта. Условията са отлични, има повече от 1,5 метра естествен сняг, което е много рядко и очакват през следващите дни да има още по-сериозен интерес.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments