Мария Габриел е водач в листата на ГЕРБ

0
48
Мария Габриел. Снимка: Общомедия
Мария Габриел. Снимка: Общомедия

На форума на партията Цветан Цветанов обяви 17-те кандидати, които ще се борят да станат членове на Европейския парламент. Сред кандидатите с над 10 000 номинации Мария Габриел е водач в листата на ГЕРБ, пише „Днес“.

Вчера след изказването на Цветан Цветанов стана ясно, че целта на ГЕРБ е да имат минимум 7-8 депутати. В листата следват Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов, Лиляна Павлова и Емил Радев.

Цветанов представи листата на ГЕРБ заедно с двамата представители от СДС. Започна от номер 17 – Илия Лазаров от СДС, главен секретар на партията. Човек, който е в най-близкото административно обкръжение на президента Петър Стоянов.

Номер 16-ти Жечо Станков, заместник министър на енергетиката в предишния кабинет на Борисов. Йоана Йончева – ново лице в политиката. Живяла в САЩ, но решава да се завърне в България със съпруга си. Има бизнес с екология.

Камен Костов е номер 14 – заместник областният управител на Сливен. Николай Диков е номер 13 – много активен от младежката структура на ГЕРБ.

Номер 12 е Младен Шишков, който за първи път е и народен представител, но с богат опит в общинската администрация. Номер 11 е Иво Ралчовски, доктор, член на БЛС, има специализирана очна клиника във Врачанска област.

Номер 10 е Марин Захариев от смолянската структура, в момента е заместник кмет на Община Смолян. Ивелина Василева, заместник министър и министър на околната среда и водите във второто правителство на Борисов.

„Това е силата на ГЕРБ, възможностите ни“, обяви още Цветанов. За Габриел той припомни, че два пъти е била депутат на годината. „Изключително добре оценявана от всичките ни европейски партньори. Тя е заместник председател на жени-ГЕРБ. Тя е представител на българската страна – еврокомисар.“ каза още той и допълни, че тя винаги е защитавала интересите на страната.

Мария Габриел е еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество. Тя се обърна към премиера  и народните представители: „Благодаря за доверието да бъда водач на силната листа на ГЕРБ за предстоящите избори. Доверие към мен и всеки един от кандидатите. Доверие към натрупания опит, който да приложим към ползите на хората.“, заяви тя.

Александър Йорданов обясни, че с коалицията показват политическа зрялост и национална отговорност, които се противопоставят на лошите сценарии на България за Европа. „Някога и СДС побеждавахме БСП. Може да беше с малко, но побеждавахме. Важно е, обаче че демокрацията победи, но трябва да се защитава всеки ден и на всички избори. Наш дълг е партията на Корнелия Нинова да не яхне България. Всеки път, когато се е случвало, родината ни е страдала и се е превръщала в слуга на чужди господари. Само ние можем да победим БСП. Това е наш дълг и отговорност пред България. Никоя друга коалиция не може да стори това. Затова ни е събрала съдбата.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments