Манолова призова да бъдат платени здравните осигуровки на хората от затворените бизнеси

0
80
Мая Манолова
Снимка: Мая Манолова. Изправи се.БГ

Лидерът на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова призова премиерът Бойко Борисов да озапти своите министри и да накара депутатите си да гласуват промени, които да позволят на държавата да плати здравните осигуровки на хората от затворените заради пандемията бизнеси. 

„Заплатите на депутатите са с по 500-600 лв. по-високи от есента. Да направят един жест към българските граждани и да платят 26 лв. на месец здравните осигуровки на работниците, които са в неплатен отпуск заради пандемията“, обяви Манолова и допълни: 

„Опозицията в парламента да внесе промени в закона за извънредното положение и държавата да поеме здравните осигуровки на 44 хил. души в неплатен отпуск, получили подкрепа по мярката „Запази ме“, както и на останали 350 хил. души, които в момента не са на работа заради мерките. 26 лв. на месец на човек няма да „бутнат“ бюджета на държавата, но тези пари са непосилни за хора без доходи.“

Задава се армия от здравно неосигурени лица в условията на пандемия. Офисът на „Изправи се.БГ“ е залят от сигнали на хора без доходи, които взимат бързи кредити и се заробват, които са в безизходица, защото не могат да лекуват себе си и семействата си, заяви още Манолова.

„Малките и средните фирми са оставени без подкрепа. Тя остана обещание по телевизията“, подчерта тя.

Припомняме, че в своя позиция до медиите вчера председателят на „Изправи се.БГ“ заяви, че е цинично хора, които получават по 24 лв. на ден, да са принудени да плащат здравните си осигуровки по 26 лв. на месец и че това ги оставя без достъп до здравни грижи по време на пандемията.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments