Манолова показа трафопост с 600 фалшиви регистрирани избиратели

0
126

600 фалшиви избиратели са били регистрирани на адрес, на който се намира трафопост в благоевградското село Бело поле. Това разкри председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във видео на живо във Facebook. Тя уточни, че с тях, избирателите общо в селото ще бъдат 8874, при положение, че жителите на Бело поле са около 600 души.

„Вчера на работна среща с „Отровното трио“ и „Има такъв народ“ решихме да защитаваме честността на изборите. Ще създадем мрежа от наблюдатели в близо 12 хил. секции в страната за следващите избори и ще имаме истински данни кой къде живее. Ще има санкции за тези, които са „активирали“ мъртвите души да гласуват и за тези, които не са посочили адрес на местоживеене.“

Манолова подчерта, че в единствената секция в село Бело поле, където е трафопостът, на местните избори е имало записани 574 избиратели с настоящ адрес, а за парламентарните избори ще са 8874 души с постоянен адрес. Тя призова кметът на Бело поле от ВМРО, областният управител от ГЕРБ и кметът на Благоевград, независим, но подкрепен от БСП да изчистят списъка с мъртви души.

Благоевградска община води по мъртви души – вместо реалните около 70 000 души, които живеят тук, по списъците са 115 000 души. В областта е масова практика вписване в списъците на граждани от Северна Македония. Същите практики има в Рилци, Бистрица, Кюстендилско и в София, каза още Манолова и допълни, че по данни на експерти има над 1.2 млн. мъртви души в избирателните списъци.

Жител на Бело поле обясни, че това обуславя успеха на кметския вот и евентуално на парламентарния. Нужна е абсолютна дерегистрация, категоричен бе той.
За ГЕРБ мъртвите души са добре, защото могат да бъдат „активирани“ за изборите, каза още Манолова.

От „Изправи се.БГ“ предлагат преброяването на населението от Националната статистика да бъде извършено през януари и февруари и да се използва за гарантиране честността на изборите. Да има графи за българите, които живеят зад граница, защото не е нормално 2 млн. души в чужбина да са в избирателните списъци в България. Според Манолова основните стъпки за подобряване на изборния процес е изчистване на мъртви души от списъците.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments