Манолова: Борисов иска свикване на Велико Народно събрание, за да остане премиер до живот

0
115
Мая Манолова
Мая Манолова. Снимка: Изправи се.БГ

Съпредседателят на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова смята, че премиерът Бойко Борисов иска свикване на Велико Народно събрание, за да остане на поста до живот. Според нея Конституцията за втори път се превръща в средство да продължи властта си и още малко да бъде премиер.

„Той така и не разбра, че за да се започне процедура за приемане на нова Конституция, е необходимо да има конституционен проект. Какво ще предложи Борисов? Чл. 1 да гласи „Борисов да е премиер до живот“ ли?“, пита Манолова видео, излъчено на живо в социалната мрежа Facebook по повод призива на председателя на ГЕРБ да се свика Велико Народно събрание.

Ще има конституционен дебат и съдебна реформа, но дали тя ще изисква Велико Народно събрание ще решим ние – партиите на протеста, които сме първа политическа сила. Този път конституционният дебат ще е с експерти, конституционалисти, университетски преподаватели, граждани, магистрати. Конституцията няма да се пише от безхаберници за една нощ, допълни тя.

, че ако Борисов не състави кабинет, мандатът ще се връчи на втория – Слави Трифонов. От „Изправи се.БГ“ ясно сме казали, че наши естествени партньори са партията на Слави Трифонов и Демократична България. Във всички случаи ще настояваме да са изпълнени ангажиментите, поети към българските граждани, каза още тя.

Ще бъдем парламентарен омбудсман и дали на Борисов му харесва, или не, това не го решава той. Ще подкрепим малкия бизнес и микропредприятията, засегнати от пандемията, самоосигуряващите се лица и домакинствата. Ще внесем важните закони – за частния фалит, за ограничаване на колекторските фирми, срещу зариването на България с боклук, овладяването на здравната криза, категорична е Манолова.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments