Манол Тодоров: Бургас трябва да представи продукт за туризъм в целия регион

0
292
Георги Дучев и Манолв Тодоров
Георги Дучев и Манол Тодоров. Снимка: Искра.бг

„Оттук нататък това ще бъде нашият план – да представим целия регион. Ако аз съм един турист от Полша и дойда в Бургас през зимата, какво мога да правя? Мога да в Несебър, в Созопол, в Помориe или до Бегликташ. Затова е важно продуктът, който оттук нататък да представяме, да бъде цялостен“.

Това заяви заместник-кметът по спорт и туризъм на Бургас Манол Тодоров по време на „NextHome Black Sea 2024: Черноморски форум за ваканционни имоти“, която се провежда в момента в хотел „България“. Той напомни, че е заел поста от скоро, но има поглед върху сектора, тъй като от 5-6 години е пряко свързан с туризма в региона.

„В Бургас все още се възстановяваме всичко, което се случи през последните няколко години – пандемия, война и тежка инфлация. Но когато говорим за туризъм, трябва да говорим за целия регион“.

NextHome Black Sea 2024
NextHome Black Sea 2024. Снимка: Искра.бг

Манол Тодоров допълни, че Община Бургас планира през тази година да се направят по-интензивни и сериозни срещи с другите общини в областта, за да може градът да бъде представен като част от общ туристически продукт.

„Всички хора, занимаващи се с този бизнес, знаят че имаме добра изразена сезонност, но голямата борба на всички, които са свързани с туризма е това Бургас да има малко по-дълъг сезон, който да започва от март-април и да свършва най-рано в края на октомври“.

Той уточни, че това е свързано най-вече с транспорта на туристите, тъй като в Бургас няма целогодишни полети. По думите му и в момента се водят преговори с нискобюджетни компании в тази насока, като се очаква положително развитие в рамките на един месец за една конкретна дестинация.

Форумът за ваканционни имоти се провежда за първи път в Бургас, като целта му е да събере на едно място инвеститори и предприемачи, професионалисти в управлението на имоти, архитекти, официални лица и медии, които да обсъдят предизвикателствата и възможностите при инвестициите, проектирането и управлението на жилища и ваканционни имоти по българското Черноморие.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments