Македонските власти задържаха трима души за побоя над Християн Пендиков в Охрид

0
41
Знаме на Северна Македония
Знаме на Северна Македония. Снимка: Pixabay

Полицаите в Северна Македония са задържали три лица за жестокия побой над Християн Пендиков в Охрид. Това съобщиха тази вечер на сайта си от Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония. 

Оттам обявиха, че служители на реда от Охрид след предприетите мерки за изясняване на криминалния случай от вчера вечерта са задържали С.К., С.К. и И.С. И тримата мъже също са от Охрид. 

От вътрешното министерство обясняват, че след документирането на случая материалите ще бъдат предадени на компетентната прокуратура

Християн Пендиков беше пребит снощи около 22:30 часа. Първоначално той е бил нападнат вербално, докато е бил в заведение в Охрид. След това на излизане атаката вече е станала физическа и му е бил нанесен побой. Раните му се сериозни и той беше приет за лечение в болница. 

Днес по заповед на служебния премиер Гълъб Донев Пендиков беше транспортиран до София с правителствения самолет „Фалкон“, на борда на които бяха качени лекари и реанимационна сестра от Военномедицинска академия /ВМА/. Пострадалият македонски гражданин с българско самосъзнание ще бъде лекуван във ВМА. 

Случаят беше осъден от официалните власти в България. Срещу подобни прояви на омраза се обяви президентът Румен Радев, както и премиерът Гълъб Донев, министри и политически сили

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments