Македонският външен министър: Не мога да потвърдя имената на починалите на АМ „Струма“

0
10
УМБАЛСМ
УМБАЛСМ "Пирогов". Снимка: КНСБ

Няма как да се потвърдят имената на починалите при катастрофата на АМ „Струма“, заяви министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи. Той се срещна с близките на пострадалите и загиналите, които и днес чакат пред болница „Пирогов“ за информация. Повече от тях не бяха наясно къде трябва да дадат биологичен материал. Османи коментира, цитиран от „bTV“:

„Това, което роднините очакват, е потвърждение за починалите. Голям процент от семействата са на мои приятели, на мои познати от Скопие. От общината, от която и аз идвам. Дори на тях не мога да им потвърдя, тъй като трябва всеки един да се идентифицира. Затова обявих имената, за да са наясно хората, че ако не са в болница, са от починалите. Но не мога да потвърдя имената на починалите.“

Външният министър остава в нашата столица, за да съдейства на роднините в общуването им с българските институции. Али Асамалски е от Долно Количане, който при трагичния инцидент е загубил трима роднини, а четирима се лекуват в „Пирогов“. Той споделя:

Огромна трагедия, голяма е болката в цяла Македония, много семейства. Апелираме, ако може, този процес да се завърши по-бързо.“

От ръководството на „Пирогов“ уточняват, че състоянието на седемте оцелели пациенти е стабилно. Медиците обясниха, че някои от тях се нуждаят от допълнително лечение. Веднага след като бъде завършена идентификацията на жертвите, македонските власти ще организират как да бъдат транспортирани.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments