Любомир Каримански е против решението за изплащане на парите на пътните фирми

0
47
Любомир Каримански
Любомир Каримански. Снимка: Facebook

Любомир Каримански от „Има такъв народ“ /ИТН/ се обяви против решението за изплащане на 50% от дължимите суми на пътните фирми. Днес предложението се разглежда от Народното събрание. Вчера то получи подкрепата на парламентарната комисия по регионално развитие и днес бе внесено за гласуване в пленарната зала, предаде „24 часа“. Първоначално бе съобщено, че по въпроса е било постигнато съгласие на проведения в понеделник Коалиционен съвет и в знак на това от ИТН оттеглиха своето предложение.

Но днес Каримански, който е и председател на парламентарната бюджетна комисия, обяви, че не било редно в решението да се записва, че парите ще дойдат от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/. Трябвало това да бъде от държавната хазна. Затова решението трябвало да бъде обсъдено и гласувано и в бюджетната комисия, която имала заседание днес следобед.

Депутатът беше категоричен, че в случая ставало въпрос за вид актуализация на държавния бюджет и той нямало да допусне това да се случва по този начин. Малко по-рано от опозицията предложиха точката да бъде оставена като първа за утрешния ден, за да може проекторешението да бъде разгледано и от бюджетната, и от правната комисия, но това беше отхвърлено от мнозинството.

Иначе дебатите протичат по следния начин. Бившите управляващи твърдят, че договорите с пътните фирми били напълно редовни. Сегашните – че са изпълнявани по порочен начин, а от ПП „Възраждане“ ги обявиха за нищожни.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments